Häid jõule ja häid pühi! - Kuidas blogi alguse sai?

 

Mul on küsitud koomiksi loomise lugu. Eks avaldan selle siis siin.
Algus oli tegelikult tehtud just blogiga. Siin, aastal ca. 2019-20 kuna algas "lõbus" corona-aeg ja oli vaja materjali online üles panna, et lapsed kätte saaksid ja vanemad lugeda näeksid. 
Corona hakkas vaikselt vaibuma ja tagasi tõmbuma, ning enamasti sai hakata kasutama opiq.ee keskkonda ja taskutark.ee-d aga tekkis materjal, mida sinna üles panna ei saanud ja mis tahtis jagamist saada.
Koomiks tekkis umbes samal ajal. Enne inglise keeles, kuna seiku oli palju ja tekkis tahtmist nendest veidi pajatada. Siis hakkasin tõlkima ka venekeelde ja lõpuks sai üles pandud ka eesti keeles. 
Nüüd siis kolmes keeles. Võin öelda, et ega kõik seigad ei saa tõlgitud kõikidesse keeltesse, kuna mõni humoorikas seik on ikka igale rahvale erinevalt mõistetav ja osa jutte ei sobi nagu minu blogiga kokku.
Nii, et kui tekib soov lugeda kõiki seiku, siis ikka inglise ja vene keeles. 
Võib olla kolib koomiks kunagi eraldi instablogisse, kuna vaikselt hakkavad tekkima ka animatsioonid. Aeg näitab.

Mõtteid mida kirja panna ja materjali, mida jagada, on veel palju, seega oleks ainult aega, et üles panna ja küll tuleb veel. Tänan toetamise eest! Harvad kommentaarid ja laigid annavad samuti indu tegutsemiseks. Ja mulle väga meeldib, et meie seas on palju õpetajaid, kes soovib oma teadmisi ja oskusi jagada ning teisigi abistada. Jõudu tööle!




Kommentaarid